به سایت شرکت نیل فیلم درخشان افرند غرب خوش آمدید
دوشنبه 5 آذر 1403
آذربایجان غربی، اورمیه، کیلومتر 2 جاده سرو
جنب شرکت پخش البرز، شرکت نیل فیلم درخشان افرند غرب
04432247432
09036765171
nile_film@yahoo.com
1401/08/23
نیل فیلم
316
چاپ اسکناس یادبود ویژه جامجهانی 2022 از سوی قطر
بانک مرکزی قطر اسکناس یادبود جامجهانی فوتبال 2022 که به میزبانی این کشور برگزار میشود، چاپ کرد.
شیخ بندر بن محمد بن سعود آل ثانی، رئیس بانک مرکزی قطر، جانی اینفانتینو، رئیس فدراسیون بینالمللی فوتبال (فیفا) و مصطفی گوکسو، سفیر ترکیه در دوحه در مراسم رونمایی این اسکناس حضور داشتند.
رئیس کل بانک مرکزی قطر در این مراسم اظهار داشت: به عنوان یکی از لحظات تاریخی قطر، اسکناس یادبودی در چارچوب مشارکت در جام جهانی چاپ شد.
آل ثانی با بیان اینکه اسکناسهای یادبود نشان دهنده میراث فرهنگی قطر است، گفت: میزبانی جام جهانی مایه افتخار ما است.
وی با اشاره به طراحی و کیفیت متریال اسکناسهای چاپ شده، خاطرنشان کرد: این اسکناسها برای اولین بار به صورت پلیمری چاپ شدند.
رئیس بانک مرکزی قطر اذعان داشت که اسکناسهای یادبود چاپ شده دارای لوگوی فیفا و جام جهانی 2022 هستند.
مزایای اسکناس پلیمری
صندوق بین المللی پول به کشورهایی که نگران تاثیرزیست محیطی استفاده ازاسکناس کاغذی درمبادلات پولی و مالی خود هستند، توصیه کرد به اسکناس های پلیمری روی بیاورند.
بسیاری از کشورها با امضای معاهده پاریس در زمینه تغییرات آبوهوایی در تلاش برای دوام بیشتر سعی دارند اسکناس های خود را پایدارتر و ایمنتر کنند. دراین راستا توجه اکثر کشورها به تاثیر زیستمحیطی اسکناسها بیشتر شدهاست.
پول در سال های گذشته از مواد مختلفی مانند چرم تا صدف ، فلزات قیمتی،کاغذ کتانی و به تازگی پلاستیک ساخته شده است. موادی که در ساخت پول به کار می رفته حاکی از تغییرات اجتماعی و سیاسی آن زمان و فناوری ها و منابع در دسترس بوده است.
چینیها در گذشتههای دور از پولهای فلزی و سنگین استفاده میکردند که حمل آن قدری دشوار بود اما رفتهرفته پولهای کاغذی و سبکی روی کار آمدند که حمل آنها آسانتر است. هر چه میزان معاملات به وسیله پول بیشتر شد، افراد بیشتر به فکر ساخت پولهای کاغذی و سبک افتادند. این روند از قرن هفتم آغاز شد و در قرن سیزدهم بالاخره نخستین معاملات با پول کاغذی آغاز شد. اسکناسهای مدرن اروپایی نیز نخستین بار در بانک استکهلم در سال 1661 ساخته شدند.
در این گزارش که بخشی از آن در پایگاه خبری اتاق بازرگانی،صنایع، معادن و کشاوزی ایران منتشر شده ، آمده است، رفتهرفته تمامی کشورهای جهان به اسکناسهای کاغذی روی آوردند. این روند قرنهاست که ادامه پیدا کردهاست. اما با پیشرفت و توسعه فناوری، کشورها به فکر ساخت پولهای پلاستیکی افتادند. این اسکناسها به لحاظ دوام و کاهش مصرف انرژی بسیار مطلوب هستند.
**اسکناس های پلیمری
اسکناسهای پلیمری نخستین بار در سال 1988 در استرالیا منتشر شد. این کشور اکنون به طور انحصاری از پلیمر استفاده می کند و قرار است سری جدید اسکناس ها را با چاپ اسکناس های پنج دلاری در سپتامبر 2016 آغاز کند. پلیمر اکنون در بیش از 20 کشور جهان از استرالیا و کانادا گرفته، تا فیجی، جزایر موریس، رومانی و ویتنام از پلیمر استفاده می شود.
بانک کانادا در سال 2011 پس از بررسی تاثیر زیست محیطی صورتحساب های کاغذی و پلاستیکی، نخستین بار به اسکناسهای پلیمری روی آورد.
پلیمر در هر شرایطی عملکرد بهتری نسبت به کاغذ داشته است. بر اساس مطالعات صورت گرفته، استفاده از اسکناسهای پلیمری میتواند 32 درصد از مشکل گرمایش جهانی را حل کند. علاوه بر آن در تقاضای انرژی نیز کاهش 30 درصدی خواهد داشت. یک اسکناس پلیمری عمری دو برابر اسکناس های کاغذی دارد. در کنار این مسایل، وزن اسکناسهای پلیمری نیز کمتر است به این ترتیب حمل آنها نیز راحتتر است.